zaterdag 23 april 2016

Dag 50 23 april van Santhia naar Vercelli

Leuk om mee te beginnen dat de buik van onze schoondochter flink groeiende is .
Gisteren een mini etappe vandaag maxi,maar wel over vlakke wegen, de hele dag langs water, kanalen en meertjes. Wij zijn in het grote geïrrigeerde rijstgebied, het land van de risotto rijst. Totaal anders lopen 28 km vlak land met betrokken lucht maar gelukkig wel droog.
Hele grote boerderijen, familiebedrijven maar ook hier veel concurrentie uit Azië. In de stad Vercelli bijna geen industrie meer, geen productie van stoffen meer ook naar het Oosten gegaan. Mooie stad
Ziet verzorgd uit, mooie pleinen, torens, kerken en erg sfeervol. Onze Mexicaanse medeloopster had toch teveel last van haar enkel en heeft de trein naar Toscane genomen . Twee Deense lopers man en vrouw, liepen geheel op zichzelf , de vrouw had even contact met ons de man totaal niet .de ontvangst in Vercelli was geweldig. Een grote groep wandelvriendwn heeft een Palazzo opgeknapt met wel 12 slaapplaatsen in verschillende kamers en allerhande faciliteiten. Men en vrouw van de club ontvingen ons, hij arts zij verpleegkundige, weZen ons op de bezienswaardigheden, nodigden ons uit voor het avondeten en het ontbijt en wij moeten voor dat alles een vrije gift in een potje stoppen . De hele avond zitten eten en praten, 5 gangen diner met lekkere plaatselijke sterke drankjes toe leuk, leerzaam en heel gezellig. Heel bijzonder om dit mee te maken en mijn kennis van het Italiaans kwam goed van pas. Intussen hebben zij samen met andre leden een plek voor morgen 20 km verder georganiseerd. Hoe kan dit allemaal, geweldig.




2 opmerkingen:

  1. Wat spannend om jullie te volgen,ik zou zo met jullie mee willen lopen (als mijn slijmbeurs ontsteking over Is!) Ik leef met Firre en Margo mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heu,Thea ook slijmbeursontsteking? Ik nu ook weer in heup. Pijnlijk. Lijkt wel of nel in Bali rond loopt door rijstvelden.

    BeantwoordenVerwijderen