zaterdag 30 april 2016

57e dag 30 april

Mooie dag zon en een windje. Samen met de Fransen opgestaan , Italiaans ontbijt in de bar en op weg naar de boot. 
Vandaag op weg naar Piacenza 23 km. Tijdje opde boot moeten wachten maar wel de Po kunnen bewonderen . De boot was een speedboot met een jolige bestuurder . Wij vlogen over het water en hadden zo 4 Km achter de rug over de brede Po. Kregen nog een prachtige stempel in ons pelgrimspaspoort en toen verder op weg. De Fransen liepen sneller die zouden wij mogelijk nog in het jeugdostello terug zien. In de buurt van Piacenza bleken wij de verkeerde kant opgelopen te zijn. Toen maar een stuk de bus genomen naar het station van Piacenza en vandaar naar het Ostello . De Fransen niet meer gezien .een heerlijke pizza gegeten en nu de blog maken. Was leuke dag. Nel heeft vavdaag met de stokken gelopen, dat beviel haar redelijk. Wat wij nog vergeten waren te vertellen was dat wij onderweg 
donkere vrouwen op kleine landweggetjes hebben zien staan en eenmaal er bijna tegenop liepen Langs de weg staat op een stok oude gesloten paraplu, prostitutie is in Italië officieel verboden maar zo gebeurt het toch. Een gevaarlijke situatie zo een vrouw alleen. Verschrikkelijk om te zien.
Morgen naar Firenzuola d'Arda langs het dorp waar ik een maand in de zestiger jaren heb gewerkt . Zouden een sociaal centrum bouwen maar er was een wervelstorm geweest en die had bij boeren, vaak arme pachters, veel schade
Aangericht. Wij hun geholpen de boerderijen te herstellen en de oogst binnen te halen. Hard gewerkt.kwam de Italiaanse president Nenni nog langs en daar een handje van gekregen. Op dit moment voor het eerst echte regenbui buiten.







5 opmerkingen:

  1. Ik laat Janno jullie blog zien, hij ziet de foto's en zegt, ze gingen toch lopen?
    Nog 588 km.? Helpen de stokken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh jullie zijn alweer zo ver! Wat goed, jullie stappen flink door. Goed voor de voeten zorgen. Liefs en ik denk aan jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh jullie zijn alweer zo ver! Wat goed, jullie stappen flink door. Goed voor de voeten zorgen. Liefs en ik denk aan jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk die foto's. Zet m op! Liefs vanuit Nederland.

      Verwijderen
    2. Leuk die foto's. Zet m op! Liefs vanuit Nederland.

      Verwijderen